Číňané chtějí v Pasohlávkách vybudovat lázeňskou zónu za dvě miliardy korun

Nové lázně za dvě miliardy korun by mohly vyrůst v jihomoravských Pasohlávkách. S návrhem přišli investoři z čínské provincie Che-pei. Radní Jihomoravského kraje dnes souhlasili s jednáním o projektu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lázeňská péče

Lázeňská péče | Foto: Arnošt Sládek

Lázeňský areál by měl zaujmout plochu až 30 hektarů v blízkosti už fungujícího akvaparku. Podle hejtmana Michala Haška z ČSSD chce kraj jednat o využití už připravené infrastruktury.

„Dále přizveme k jednání zástupce obce Pasohlávky, kteří jsou společně s krajem akcionáři akciové společnosti Thermal Pasohlávky. Ta vlastní pozemky a byla také investorem do infrastruktury,“ uvedl Hašek.

Rozhodnutí, zda stavba vznikne, by mělo padnout do konce září. Lázeňský komplex by pak vyrostl do tří let od podpisu smlouvy.

„Znamená to, že do konce roku 2018 by na Jižní Moravě byly nejkvalitnější a nejmodernější nové lázně, které vzniknou na zelené louce, v celé České republice. A jejich zvláštností by bylo to, že kromě klasického středoevropského lázeňství by právě čínská strana přišla i s tradičními prvky čínské medicíny,“ doplnil hejtman Hašek.

Projekt by zahrnoval velké lázeňské centrum, léčebné ústavy a wellness hotely. Lázně by nabídly stovky pracovních míst.

Marie Veselá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme