Čínský premiér přiváží do Evropy nové investice

Čínský premiér Wen Ťia-pao dnes v Řecku zahajuje týdenní návštěvu Evropy. Právě zadlužené Atény si od nových dohod s Pekingem slibují příliv investic. Řecko už letos v červnu uzavřelo s čínskými společnostmi kontrakty za stamiliony eur, Peking má zájem také o řecké vládní dluhopisy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská vlajka

Čínská vlajka | Foto: Fotobanka stock.xchng

Premiéři Číny a Řecka mají během dvoudenní návštěvy Wen Ťia-paa podepsat memorandum o porozumění, které má potvrdit strategické partnerství mezi oběma zeměmi.

Zástupci čínských firem se pak chystají uzavřít dohody o investicích v oblasti stavebnictví, logistiky, turismu a v loďařském průmyslu. Peking tak po Africe a Latinské Americe obrací pozornost i na starý kontinent, kde hledá další možnosti investic.

Premiéra do Evropy doprovází i ministři zahraničních věcí, financí a obchodu, nechybí ani guvernér centrální banky. Kromě Řecka navštíví také Itálii, Turecko a Belgii, kde se zúčastní i summitu s Evropskou unií.

Robert Mikoláš, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme