Církve nebudou osvobozeny od daně při prodeji vráceného majetku

Církve nebudou osvobozeny od daně z příjmů při prodeji vráceného majetku. Daně budou platit při prvním prodeji nemovitostí i movitých věcí, které jim stát vrátí v rámci majetkového narovnání. Senát podle očekávání hladce schválil poslanecký návrh, který tuto změnu zavádí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mariánský sad v Malých Svatoňovicích

Mariánský sad v Malých Svatoňovicích | Foto: Noemi Fingerlandová

„Návrh pana poslance Doktora, který byl bez problémů přijat v Poslanecké sněmovně, jsme projednávali v hospodářském výboru a nikdo neměl připomínky,“ uvedla senátorka ODS Veronika Vrecionová.

Podle dosavadní úpravy byly církve od daně z příjmu osvobozeny. Změnu podpořila i ČSSD, potvrzuje šéf senátního hospodářského výboru, sociální demokrat Jan Hajda:

„My jsme to požadovali už v okamžiku schválení církevních restitucí. Protože vůči všem daňovým poplatníkům v tomto státě by bylo nespravedlivé, kdyby všechny fyzické nebo právnické osoby svoje prodeje musely zdanit daní z příjmů a církev by byla zvýhodněna. Podle našeho názoru je dostatečně zvýhodněna celkovým výpočtem a nemůže být zvýhodněna ještě tím, že by byla osvobozena od daně z příjmů.“

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme