Číselnou loterii v Česku rozjíždí třetí společnost - Fortuna

Trh číselných loterií dneškem přibral dalšího hráče. Svou hru spouští sázková kancelář Fortuna. Chce předstihnout do konce roku Sazku, která měla na číselnou loterii půl století monopol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Fortuna Loterie Martin Illner

Ředitel Fortuna Loterie Martin Illner | Zdroj: ČTK

Sympatie sázejících si chce Fortuna naklonit jednak daleko vyšší výherností; uvádí přitom, že u Fortuna Loto vyhrává každý čtvrtý tiket, zatímco u Sportky je to zhruba každý padesátý. A také tím, že výhry v jednotlivých pořadích jsou – na rozdíl od Sportky – fixní.

Výherce tak nebude muset zjišťovat, kolik dalších sázejících trefilo stejná čísla, ale bude mít hned jasno, kolik vyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marketingová ředitelka projektu Fortuna loterie Lenka Janouchová a Zdeněk Barták, prezident Sdružení zábavního průmyslu v poledních Ozvěnách dne

Fortuna Lotto začala přijímat sázenky na 800 terminálech. Sazka jich má zhruba šestkrát tolik. Přesto počet obchodníků není podle ředitele loterie Martina Illnera pro Fortunu handicap: „Z různých analýz vyplývá, že ideální počet terminálů je pro tuto zemi asi 2300. My jsme avizovali, že budeme mít o něco víc než 3000 terminálů. Do dvou tří let bychom měli mít 20 až 30 procent.“

Losovat se má dvakrát týdně, ve středu a sobotu. Losování bude zřejmě vysílat televize Nova, jednání ale zatím nejsou u konce.

„Nova projevila zájem o licenci na pořad, který by vysílal výsledky slosování naší hry Loto, takže jednáme; jsme v té dohodě poměrně daleko, ale definitivní dohoda ještě uzavřená není,“ potvrdila v Ozvěnách dne marketingová ředitelka projektu Fortuna loterie Lenka Janouchová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Drtina_ Fortuna-Lotto-Illner.mp3

Další konkurenční loterii uvedl minulý týden do provozu Tipsport, dnes se uskuteční první losování. Od podzimu pak chystá vlastní hru i firma Synot Tip.

Je ale otázkou, kolik loterií český trh zvládne a zda je reálné, aby jich dlouhodobě vedle sebe fungovalo a prosperovalo pět. Právě tolik jich v současnosti už má licenci.

„Těžko odhadnout, do jaké míry se jim to může vyplatit, ale bodovat můžou samozřejmě všechny,“ uvedl v Ozvěnách dne prezident Sdružení zábavního průmyslu Zdeněk Barták.

„Ale český trh není nekonečný a jak vyplývá ze statistik ministerstva financí, tak ta částka, kterou jsou občané ochotní investovat do jakékoliv hry, je globálně stále stejná, nebo velmi podobná. Takže těžko říci, jestli jich může fungovat a prosperovat pět,“ doplnil s tím, že o tom, která z loterií uspěje, rozhodnou sázející.

Martin Drtina, mta, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme