CK Pressburg ukončila činnost. Stovky lidí si koupily zájezdy

Olomoucká cestovní kancelář CK Pressburg ukončila z ekonomických důvodů činnost. Informoval o tom mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Několik stovek klientů kanceláře má koupené zájezdy nebo jsou na dovolené. Nyní se jedná o jejich návratu domů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

I v sobotu dopoledne bývá na Moskevském náměstí v Budapešti rušno

I v sobotu dopoledne bývá na Moskevském náměstí v Budapešti rušno | Foto: Gregor Martin Papucsek

Tomáš Minarčík zjistil, že magistrát města Olomouce zrušil CK Pressburg živnostenské oprávnění k provozování cestovní kanceláře kvůli porušení zákona.

„Oni vlastně prodávali zájezdy, přestože nebyli pojištěni,“ vysvětlil Tomio Okamura.

Přehrát

00:00 / 00:00

O potížích CK Pressburg mluvil ve Stalo se dnes zástupce Asociace Cestovních kanceláří ČR Jan Papež

CK Pressburg byla loni pojištěna proti úpadku u pojišťovny UNIQA, ta jí ale neprodloužila smlouvu. UNIQA je nyní připravena okamžitě odškodnit klienty, kteří zakoupili s velkým předstihem svůj zájezd ještě v době platnosti pojištění v průběhu loňského roku.

Jednatel CK Pressburg Petr Šrut chce nyní dostát všem závazkům.

„Budeme fungovat dál jako cestovní agentura, budeme se vyrovnávat se svými závazky, protože máme investora, se kterým chceme dále spolupracovat a celou situaci zklidnit a dát dohromady,“ uvedl Petr Šrut.

CK Pressburg patří mezi nejstarší české cestovní kanceláře. Na tuzemském trhu působí už od roku 1993, ročně odbavila přibližně pět tisíc klientů a specializovala se především na zájezdy na Slovensko, do Maďarska a Polska.

Během 14 dnů skončila už druhá cestovní kancelář. Z ekonomických důvodů zavřela i CK Karma tours. Podle Jana Papeže z Asociace Cestovních kanceláří ČR se nicméně situace na trhu tour operátorů oproti předchozím dvěma letům nijak nemění.

„Významní operátoři a kvalitní menší cestovní kanceláře jsou stabilní, prodávají zájezdy a fungují normálně. U CK Pressburg se jedná o úplně něco jiného, protože v tomto okamžiku už nebyla cestovní kanceláří. Její pojištění skončilo 31. 12. 2010, a pokud dále prodávala zájezdy, tak je prodávala nezákonně,“ podotkl Papež.

Tomáš Minarčík, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme