CK Vivamonde oznámila krach. V Turecku má přes 300 klientů

Další cestovní kancelář zkrachovala. Pražské CK Vivamonde se nepodařilo zajistit úhradu letecké přepravy klientů, kteří dnes měli odletět do Turecka. V Turecku má společnost přes 300 klientů. Firma úpadek oznámila na svých internetových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestovní agentury a kanceláře (ilustrační foto).

Cestovní agentury a kanceláře (ilustrační foto). | Foto: Filip Jandourek

Ochodní ředitel Vivamonde Petr Skrbek Radiožurnálu řekl, že firma neměla hotové peníze na úhradu dnešního charterového letu do Turecka:

„Naše situace dlouhodobě nebyla příznivá. Neměli jsme moc peněz v hotovosti a hlavně nás potopilo to, že nám dlužili subdodavatelé, kteří nám klienty posílají.“

Postiženy jsou odhadem desítky českých turistů. Řada klientů také uvízla v zahraničí. Charterovým letem, který společnost nezaplatila, se totiž měli vracet i turisté jiných kanceláři z Turecka.

Vivamonde má u pojišťovny Generali sjednané pojištění proti úpadku a v nejbližší době podá návrh na insolvenční řízení. O klienty tedy podle mluvčího pojišťovny Jiřího Cívky bude postaráno:

„Pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou aktuálně pracuje na zajištění přepravy 234 klientů, kteří by se měli vrátit letecky zpět do České republiky ještě v průběhu dneška. Zbývající klienti se budou vracet v následujících dnech. Klienti, kteří se nacházejí v Turecku, by na svých smlouvách měli mít kontakt na naši asistenční službu Europe asistence, proto bude ideální obrátit se přímo na ni.“

Letos se jedná o pátou cestovní kancelář, která zkrachovala nebo přerušila činnost.

Cestovní kancelář Vivamonde vznikla v květnu 2011 a specializovala na zájezdy do Turecka. Jako agentura už ovšem fungovala v předchozí sezóně. Patří mezi malé cestovní kanceláře, jejích služeb využilo letos několik stovek klientů.

Lucie Husárová 1, Alžběta Rákosová, Tereza Janouškovcová Bartůňková, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme