Člen vedení Sazky podal na firmu insolvenční návrh

Místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek podal na firmu insolvenční návrh. Současně navrhuje, aby úpadek byl řešen její reorganizací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Marián Vojtek

Sazka tak již čelí třem návrhům na insolvenční řízení. Jeden podala KKCG podnikatele Karla Komárka, druhý podnikatel Radovan Vítek. KKCG i Vítek se zároveň o Sazku ucházejí. Třetím zájemcem jsou společnosti Penta a E-Invest.

Sazka je v insolvenčním řízení od ledna. Vrchní soud v Praze nedávno vyhověl jejímu odvolání a zrušil ustanovení předběžného insolvenčního správce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější dění kolem Sazky shrnul ve Zprávách o čtvrté Jaroslav Skalický

Jak ve Zprávách o čtvrté Radiožurnálu informoval reportér Jaroslav Skalický, návrh šéfa Autoklubu, který drží v Sazce čtyřprocentní podíl, Romana Ječmínka, věřitel a zájemce o Sazku, firma KKCG, přivítala jako jedinou formu, jak legálně a rychle vyřešit současnou situaci.

Z informací insolventního rejstříku vyplývá, že firma dluží 1,37 miliardy korun po lhůtě splatnosti. Představenstvo Sazky má o situaci jednat ještě dnes v podvečer.

Mezitím se čeká na výsledek kontroly loterijního dozoru ve společnosti Sazka, podle kterého pak ministerstvo financí rozhodne, jestli se zadluženou firmou zahájí řízení o odebrání licence. Podle šéfa resortu Miroslava Kalouska je ale takový proces běh na dlouhou trať.

„Když vezmete všechny lhůty správního řízení, tak řízení samotné trvá 150 dní. To opravdu není z úterka na středu a existují proti němu opravné prostředky u správního soudu, takže samotné zahájení správního řízení ještě neznamená odebrání licence. My zatím nemáme žádný zákonný důvod správní řízení zahájit,“ řekl Kalousek.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme