Členové vedení CzechInvestu dali výpověď

Všech deset členů vedení vládní agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest dalo výpověď. Nesouhlasí se způsobem, jakým ministr průmyslu a obchodu Martin Říman minulý týden odvolal generálního ředitele agentury Tomáše Hrudu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

budova CzechInvestu v Praze

budova CzechInvestu v Praze | Zdroj: ČTK

S odvoláním generálního ředitele CzechInvestu Tomáše Hrudy nesouhlasí 80 procent zaměstnanců agentury. Skoro 250 jich tak uvažuje o podání výpovědi, desítky z nich to už udělaly.

Jako důvod odvolání Hrudy ministr průmyslu a obchodu Martin Říman uvedl závažné systémové a organizační nedostatky zjištěné ministerskou kontrolou. Odchodu zaměstnanců CzechInvestu ale Říman nelituje.

"Lidé, kteří jsou zaměstnaní na CzechInvestu a domnívají se, že je to jejich vlastní organizace, ve které oni rozhodují o tom, kdo a jak ji bude řídit, tak pokud takoví lidé z CzechInvestu odejdou, rozhodně to nebude na škodu věci."

Podle Tomáše Hrudy v pozadí jeho odvolání stojí dlouhodobě nepříznivý vztah ministra k jeho osobě a CzechInvestu jako celku.

"Pokud se podíváme na to časování, tak v úterý mi byla zrušena zahraniční cesta, ve středu přišla kontrola bez ohlášení, v pátek ráno už byly výsledky a byl i nový generální ředitel. Z tohoto pohledu je asi evidentní, že to byla připravená akce, jejímž jediným smyslem bylo odvolat generálního ředitele," řekl Hruda ve vysílání Radiožurnálu.

Ministr Říman včera novým generálním ředitelem CzechInvestu jmenoval Romana Čermáka, který dosud působil na magistrátu města Brna.

Podle nového ředitele agentury jsou podané výpovědi platné k 30. červnu. Do té doby je podle něj dostatek času na hledání nových pracovníků. Čermák věří, že část ředitelů, kteří podali výpověď, nakonec v CzechInvestu zůstane.

Marika Táborská, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme