CME hlásí za 2. čtvrtletí zisk přes 800 tisíc dolarů, loni měla ztrátu 53 milionů

CME, vlastník televize Nova, vykázala ve druhém čtvrtletí čistý zisk z pokračujících operací na úrovni 800.000 dolarů. Před rokem přitom nahlásila 53milionovou ztrátu. Na Bermudách registrovaná firma, která je aktivní v sedmi středo a východoevropských zemích, tak potvrdila pohled analytiků. Ten se v červenci zlepšil natolik, že se CME dostala podle serveru China Analyst mezi desítku malých firem u nichž trh zaznamenal největší nárůst optimismu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze - dolary

Peníze - dolary | Foto: Comstock Images

Podle China Analyst vylepšily hodnocení CME během posledního měsíce dva brokeři. Titul tak vnímá pozitivně 9 ze 17 analytiků, kteří ho sledují. A jak na Rádiu Česko uvedl analytik BH Securities Petr Hlinomaz, je možné, že po pololetních výsledcích může pokračovat počet pozitivních doporučení.

„Bude záležet na tom, jak analytici budou vnímat časový horizont svých doporučení a třeba vývoj ekonomiky v časovém horizontu,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

CME vykázala ve 2. čtvrtletí zisk přes 800 tisíc dolarů, loni měla ztrátu 53 milionů. Podrobnosti jsme na Rádiu Česko rozebrali s analytikem BH Securities Petrem Hlinomazem.

Srovnání výsledků CME s dalšími mediálními společnostmi v regionu střední Evropy, podle Hlinomaze není zatím úplné. Protože například polská i německé RTL budou zveřejňovat výsledky až v srpnu.

„Pokud bychom čerpali s dílčích informací na našem trhu, tak například v porovnání s 11 procentními růsty tržeb TV Nova Prima hlásí 25 procentní růst tržeb. Ale to souvisí s tím, že TV Nova je nejsilnější na trhu, čili menší hráči můžou potom vykazovat větší dynamiku,“ přiblížil.

Dodal, že TV Nova stále v rámci skupiny CME stále patří mezi ‘rodinné stříbro‘ - vykazuje více jak třetinu tržeb CME a skoro dvě třetiny zisku, což platilo i ve letošním druhém čtvrtletí.

„Nicméně to, proč výsledky dopadly lépe, souviselo s jinými regiony - Chorvatskem, Bulharskem a Slovenskem, kde jak nárůst tržeb, tak zejména jádrového zisku byl výrazný. V těchto regionech totiž v 1. čtvrtletí vykázala CME vlastně ztráty,“ vysvětlil.

Globální mediální scénu rozvířila aféra s odposlechy, díky které se News Corporation Ruporta Murdocha patřící mezi nejvýznamnější hráče v oboru dostala pod tlak. Podle některých hlasů by z případného oslabení pozice News Corporation, která vlastní významné tituly v mnoha zemích, mohly nepřímo profitovat i menší firmy.

„Myslím, že CME se to netýká. Záleží v jakém regionu ta která firma působí. CME je hodně orientovaná na střední a východní Evropy. A myslím, že její pozice jsou dostatečně silné snad s výjimkou Maďarska a Polska. Čili spíš by to bylo asi na domácím trhu nebo v některém segmentu konkurentů News Corporation. Asi by to bylo hodně individuální,“ uvedl.

Roman Chlupatý, Karolína Koubová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme