CME hlásí ztrátu 21 milionů dolarů

Americká mediální skupina CME v prvním čtvrtletí vykázala ztrátu převyšující 21 milionů dolarů. Firma, do jejíhož impéria patří i televize Nova, tak hlásí o 21 milionů nižší ztrátu, než jakou čekal trh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adrian Sarbu

Adrian Sarbu | Foto: Archiv CME

Potvrdilo se tak doporučení k nákupu, které včera, tedy ještě před zveřejněním výsledků, vydala banka Morgan Joseph.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výsledky CME okomentoval ve Světě o deváté Roman Koděra ze společnosti Wood and Company

Morgan Joseph doporučuje nákup přesto, že CME hlásí ztrátu 21 milionů dolarů a výhled na trzích, kde je aktivní, není v regionálním kontextu příliš růžový. Podle Romana Koděry, ředitele skupiny pro privátní klienty společnosti Wood and Copany, to není ale překvapivé.

„Je potřeba říci, že analytici Morgan Joseph vydali doporučení před zveřejněním výsledků a víceméně vyrovnali cílové ceny, které už na trhu jsou. Takže já bych neřekl, že je to nějaké velké překvapení. Cílová cena 25 dolarů je víceméně cenou, kterou má většina analytiků na akcie CME – to rozpětí se pohybuje mezi 22,50 až právě 25, 26 dolary,“ upozornil Koděra ve Světě o deváté.

Podobně jako další analytici si přitom myslí, že poměrně dobrý výsledek skupiny CME do značné míry zajistilo posilování středo a východoevropských měn vůči dolaru.

„Nicméně je potřeba upozornit na to, že tržby také vzrostly, zejména v České republice, takže to je určitě příjemná zpráva. Firmě se také dařilo snížit náklady a snižovat i ztrátu na Slovensku – to jsou určitě dva důležité body, které řekněme v současné chvíli investoři budou hodně sledovat,“ doplnil.

Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme