ČSA budou výhradním dopravcem cestovní kanceláře Fischer

České aerolinie budou od letošní zimní sezony výhradním leteckým dopravcem cestovní kanceláře Fischer. Sesterská společnost Fischer Air, která dosud klienty kanceláře Fischer na dovolenou vozila, jeden svůj Boeing 737 pronajme do Itálie a druhý bude v Česku pod značkou Charter Air létat pro jiné cestovní kanceláře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 737 a Airbus A310-300

Boeing 737 a Airbus A310-300 | Foto: Jan Rosenauer

Fischer je už druhou velkou cestovní firmou, jejíž klienty bude dopravovat národní letecký dopravce. Loni ČSA získaly dvojku trhu CK Exim Tours. Smlouvu o tříleté spolupráci zástupci ČSA a CK Fischer podepíšou v pondělí.

V příštím roce plánuje Fischer přepravit charterovými speciály ČSA 150.000 klientů. Podíl ČSA na trhu charterové dopravy by se tak měl zvýšit z letošních řádově 40 procent na 50 procent, řekl prezident aerolinií Jaroslav Tvrdík. Zbytek trhu ovládá dosavadní leader Travel Service. ČSA však jednají o jeho koupi.

Fischer je v současnosti třetí největší cestovní kanceláří v zemi a letos do zahraničí vypraví 140.000 klientů. Díky nabídce letů ČSA si svou dovolenou budou moci klienti CK Fischer vybírat z vyššího počtu zemí. Vzroste počet letů ze všech letišť v České republice, odlety budou v příznivějších časech.

Lenka Rákosová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme