ČSA zachovají svou dálkovou flotilu

České aerolinie budou i nadále létat do New Yorku a Kanady. Společnost dnes oznámila, že dálkovou flotilu zachová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radomír  Lašák

Radomír Lašák | Zdroj: ČTK

Nad dálkovou flotilou visel Damoklův meč, a přestože se výnosy na zámořských linkách nezvýšily tak, jak vedení společnosti očekávalo, New York, Montreal a Toronto v letovém řádu ČSA zůstávají.

"Pozitivní trend zvýšení výkonnosti dálkových linek tam je, ten je měřitelný dneska." Jak dodává prezident ČSA Radomír Lašák, dálková letadla vydělávají i na charterových letech pro cestovní kanceláře, ať už na Kubu, do Venezuely nebo Dominikánské republiky.

Airbusy schopné přeletět oceán jsou ale zastaralé. Nejméně jeden budou ČSA renovovat. Na nová dálková letadla zatím peníze nemají. "Budeme bedlivě sledovat trh s dálkovými stroji, zda by za přesně daných cenových parametrů jsme byli schopni sehnat dvě až tři dálková letadla, která by mohla být součástí naší dálkové flotily."

ČSA se díky zvýšenému zájmu lidí o cestování letadlem dostaly v červenci ze ztráty a na konci roku počítají se ziskem 40 milionů. O způsobu privatizace firmy vláda rozhodne koncem příštího roku.

Jaroslav Skalický, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme