ČSA zruší od srpna linku mezi Prahou a Bratislavou

Z Prahy do Bratislavy přestane od srpna létat pravidelná linka Českých aerolinií, která se vzhledem k nové nabídce letů z Bratislavy letecké společnosti nevyplatí. Letecké spojení obou měst končí po téměř 90 letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

Linku využívali hlavně cestující, kteří pak v Praze přestupovali na další lety. České aerolinie však od června umožňují slovenským pasažérům spojení do evropských metropolí přímo z Bratislavy.

„Zájem o letecké spojení na lince Praha – Bratislava se podle očekávání změnil poté, kdy společnost umožnila slovenským klientům cestovat z hlavního města do významných evropských metropolí přímými lety, tedy bez přestupu v Praze,“ sdělila Radiožurnálu mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Potvrdila také, že vzhledem k tomu by byla linka pro společnost ztrátová: „Logicky v návaznosti na tento krok, na tuto novou nabídku opadl zájem o leteckou dopravu mezi Prahou a Bratislavou. Provozování tohoto spojení už nadále nedává ekonomický smysl.“

Viktorie Hošková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme