ČSA zvýšily zisk

Meziroční růst hospodářského výsledku na 641,6 miliónu z loňských 92,1 miliónu korun vykázaly za tři čtvrtletí letošního roku České aerolinie. Letadla společnosti přepravila 1,868 miliónu cestujících, což je o 19,2 procenta více než ve stejném období loni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Využití sedačkové kapacity vzrostlo o 4,9 procentního bodu na 71,3 procenta. Přeprava nákladu a pošty se zvýšila o 32,8 procenta na 11.703 tun. Do zlepšení výsledků se promítly růst celosvětové ekonomiky a oživení ekonomiky v ČR, dále ukončení konfliktu na Balkáně a stabilizace ekonomické krize v Rusku, ale i rozšiřování nabídky ČSA. Firma předpokládá, že překročí letošní plán zisku 200 miliónů Kč.

Společnost má v současnosti 29 letadel a v příštím roce počítá s nákupem dvou Boeingů 737-400, po jednom pro charterové a pravidelné lety. ČSA v polovině října přijaly oficiální pozvání do globální letecké aliance SkyTeam, kterou tvoří Delta Air Lines, Air France, Korean Air a Aero Mexico. Vstup do aliance plánují od 1. dubna 2001. Firmu vlastní z více než 90 procent stát. Národní letecký dopravce loni vykázal čistý zisk 36,7 miliónu korun.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme