ČSOB kvůli ohrožení zablokovala karty některým klientům

České banky musely některým svým klientům samy zablokovat karty. Potvrdila to mluvčí ČSOB Irena Zatloukalová s tím, že jde především o preventivní opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Detail kreditních karet

Detail kreditních karet | Foto: Jan Rosenauer

ČSOB totiž dostala zprávu od vydavatelů karet VISA a MASTERCARD, že se jim do systému mohli v zahraničí nabourat hackeři, a ti by mohli z účtů pomocí karet vzít peníze.

"Banka preventivně blokuje karty klientům, aby ochránila jejich peníze a nedošlo ke zneužití jejich karet. Upozornění posílají společností VISA a MASTERCARD všem bankám, takže se netýká jen ČSOB," řekla Radiožurnálu Zatloukalová.

Podle mluvčí ČSOB se blokace karet týká zhruba desítek klientů banky, těm bude expresně a zdarma vydána nová karta do tří až pěti dní. Klienty s ohroženou kartou už o zablokování banky informovaly.

Michaela Vetešková, Lukáš Vincourek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme