ČSOB podala trestní oznámení na vedoucí pracovníky IPB

Československá obchodní banka (ČSOB) podala trestní oznámení na bývalé vedoucí pracovníky Investiční a Poštovní banky (IPB), kteří uzavřeli obchod týkající se prodeje televize Prima. Uvádí to časopis Týden v posledním čísle, které vyjde zítra. ČSOB se podle něj domnívá, že banka prodala televizi Prima „za nápadně nevýhodných podmínek“.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB, která IPB letos získala, podala podle informací Týdne trestní oznámení na bývalé náměstky IPB Libora Procházku, Josefa Horáka a bývalého člena představenstva Aladára Blaase pro podezření z porušování povinností při správě cizího majetku a za porušování závazných pravidel hospodaření ve spolupachatelství, uvádí Týden. ČSOB se nyní domáhá u rozhodčího soudu při Hospodářské komoře neplatnosti kupní smlouvy a výroku, že je jediným vlastníkem společnosti FTV Premiéra, která je držitelem licence na vysílání Primy. Banka v žalobě argumentuje „nápadně nízkou cenou“ a tím, že odklad splatnosti kupní ceny je „nápadně nevýhodný“.

Společnost FTV Premiéra vlastnila v minulosti IPB, která svůj stoprocentní podíl převedla loni na společnost Domeana, kterou později ovládla společnost GES Holding. Týden uvádí, že Domeana podíl ve FTV Premiéra odkoupila od IPB za 241 miliónů korun, které si půjčila právě u této banky. Úvěr je splatný v říjnu 2002. Podle ČSOB Domeana zatím ale nic nezaplatila a navíc půjčka není ničím zaručena. Toto tvrzení ale zpochybňuje mluvčí Domeany a GES Holdingu Jana Adamčíková. „Domeana financovala své investice jednak z vlastních zdrojů, jednak z úvěrových prostředků. Nelze proto jednotlivé úvěry vytrhávat ze souvislostí,“ uvedla. Dodala, že její společnost o žalobě ví.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme