ČSSD a vláda se částečně shodují na plánech proti krizi

Sociální demokracie a vláda se shodují v některých bodech konvergenčního programu. Například v tématech protikorupčních opatření nebo snaze zefektivnit chod státní správy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny a eura

Koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Takový je výsledek dnešní schůzky předsedy vlády Jana Fischera a ministra financí Eduarda Janoty s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Shodli se, že konvergenční program zavazuje vládu k nastavení základních principů, které povedou ke zkrocení schodku státního rozpočtu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Politici jednali o konvergenčním programu. Příspěvek redaktora Jana Hergeta

"My v něm nebudeme nějak dramaticky naznačovat cesty, kudy na to, my se jenom zavazujeme k tomu, že touto cestou půjdeme," řekl o konvergenčním progamu po schůzce premiér.

"Pak už na dalších vládách bude obsah - kudy na to jít, a ten může být velmi odlišný. Ale důležité je, že jsme nebyli pasivní, a v tom podpora politiků z obou stran naštěstí existuje a mohli jsme koncipovat konvergenční program tímto způsobem," dodal Fischer.

Jiří Paroubek uvedl, že si s ministrem Janotou vyjasnili některé konkrétní věci, například že se nechystá sjednocení sazby DPH na úrovni 18 procent.

"Konvergenční program je obecný rámec, tam nic z takovýchto drakonických opatření prostě nebude. To jsou jenom úvahy a je to tak dobře," prohlásil předseda sociální demokracie.

Jiří Paroubek také premiérovi předal stranický materiál Cesta z krize. Za týden až deset dní se politici znovu sejdou, aby posoudili, v čem se shoduje s plány vlády proti krizi.

Jan Herget, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme