ČSSZ mění pokladní hodiny pro prosincové hotovostní platby odvodů

Pro prosincový termín odvodů se mění provozní doba pokladen úřadu. Zítra, ve středu 18. prosince, je vlastně poslední možnost, kdy mohou lidé přinést peníze v hotovosti přímo na pobočky České správy sociálního zabezpečení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bankovky a kalkulačka

Bankovky a kalkulačka | Foto: Ladislav Bába

Pak se až do 6. ledna zavřou. Potvrdila to mluvčí Jana Buraňová:

„Důvodem je zajištění včasného zúčtování všech plateb se státním rozpočtem podle rozpočtových pravidel a nutnost přizpůsobit se opatřením České národní banky. Ty spočívají v tom, že se zkracuje lhůta při provádění platebního styku v závěru roku.“

„V praxi to znamená, že ve středu 18. prosince budou naposledy otevřeny pokladny okresních správ sociálního zabezpečení, na kterých je možné platit pojistné v hotovosti,“ zdůraznila Buraňová.

Odvody je ale možné platit i jiným způsobem. Například bankovním převodem nebo v hotovosti složenkou na poště. Ale i tak by lidé neměli příliš váhat, protože samozřejmě stále platí pevně daný termín, připomíná Jana Buraňová:

„Pojistné je splatné od prvního do dvacátého dne následujícího měsíce, za které se pojistné platí.“

Protože lidé musejí zaplatit do dvacátého prosince, nemusí se bát, že by byly v té době zavřené banky. V pracovní době budou přijímat platby až do konce roku, většinou zkrátí úřední hodiny až na Silvestra - obvykle zavřou kolem poledne.

Internetové bankovnictví bude fungovat i pak. Ovšem pro zaplacení povinného pojištění České správě sociálního zabezpečení je rozhodující 20. prosinec.

Správa sice zavře pokladny, ale jiné úřední hodiny se nemění. Jak klientská centra České správy sociálního pojištění tak úřední hodiny podatelen zůstávají i na přelomu roku stejné.

Je ale ještě jedna výjimka: pokladna ústředí České správy sociálního zabezpečení v Praze, která je určena pro mimořádné hotovostní výplaty důchodů, bude zavřená v úterý 31. prosince. A v běžném režimu se otevře až v úterý 2. ledna 2014.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme