ČSTV chce o pomoci Sazce dál jednat jen s Pentou a Ulčákem

Hlavní akcionář Sazky, Český svaz tělesné výchovy a sportu (ČSTV) se rozhodl pokračovat v jednání už jen s jediným z investorů, a to skupinou Penta a Martinem Ulčákem. Dnešní nabídky Radovana Vítka a Martina Komárka svaz odmítl a nehodlá je brát v potaz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zprava Martin Ulčák z E-Investu, partner Penty Marek Dospiva a generální ředitel Sazky Aleš Hušák

Zprava Martin Ulčák z E-Investu, partner Penty Marek Dospiva a generální ředitel Sazky Aleš Hušák | Zdroj: ČTK

Pomoc Penty ve spolupráci s E-Investem Martina Ulčáka hovoří o majetkovém vstupu do Sazky vykoupeném podílem na rozhodování. Podle dosavadních informací by Penta s E-Investem získaly 51 procent akcií Sazky, když Sazce půjčí 2 miliardy na úhradu dluhů.

Akcionáři Sazky chtějí investorům vyjít vstříc změnou stanov Sazky. V představenstvu by zasedli po jednom zástupci ČSTV a obou investorů. "Počet členů by mohl klesnout na tři, navýší se pak počet členů dozorčí rady na šestnáct," potvrdil šéf svazu Pavel Kořan.

Také dvojice hlavních věřitelů Sazky - firmy Radovana Vítka a Karla Komárka - předložila akcionářům své nabídky na oddlužení loterijní firmy. ČSTV o nich dál jednat ale nebude. Podle předsedy Ústeckého krajského sdružení ČSTV Zdeňka Kubce se výbor s nabídkami věřitelů podrobně seznámil. "Byly pregnantně přečteny, přesto jsme zůstali u nabídky Penty s E-Investem," řekl.

Zatímco Vítek nabízel vyplatit sportovním svazům miliardu korun a chtěl za to všechny akcie Sazky, Komárek kontroval požadavkem na 67 procent akcií výměnou za navýšení základního jmění o necelé tři miliardy korun.

Martin Drtina, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme