CSU chce bojkotovat služby British Airways

K netradičnímu bojkotu vyzvala německá křesťansko-sociální unie CSU. Ta požaduje, aby poslanci Spolkového sněmu nepoužívali napříště ke svým cestám spoje British Airways. Letecká společnost totiž svým zaměstnancům zakázala na viditelném místě nosit křesťanské symboly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na letišti

Na letišti | Foto: Jan Rosenauer

CSU považuje chování British Airways za diskriminační vůči lidem základního křesťanského přesvědčení. Poslanec CSU Singhammer se už kvůli požadavku na bojkot letecké společnosti obrátil na předsedu Spolkového sněmu.

Křesťansko-sociální unii pobouřil případ zaměstnankyně známého britského přepravce, které její nadřízení zakázali na krku nosit malý stříbrný kříž. Pracovnice odmítla křížek schovat pod uniformu a tak byla bez finanční náhrady dočasně stažena ze služby.

Proti tomu se chce odvolat k pracovnímu soudu. Argumentuje přitom tím, že Sikhové zaměstnaní u British Airways nemusejí odkládat svůj turban, podobně jako muslimky své šátky. Společnost to vysvětluje tím, že takové symboly nejde dost dobře skrýt.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme