ČSÚ zjišťoval životní úroveň domácností

Český statistický úřad dokončil sběr údajů o příjmech a životních podmínkách našich domácností. Stejný výzkum se souběžně konal ve všech zemích Evropské unie a její orgány ho také z poloviny hradily. Cílem šetření je získat mezinárodně srovnatelné údaje o příjmech domácností za uplynulý rok, ale také o jejich životních podmínkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Tazatelé se mimo jiné zajímali o dostupnost lékařské péče či o problémy s bydlením. Výsledky by měly být známy na jaře příštího roku. "Oslovili jsme a požádali o spolupráci necelých sedm tisíc vybraných domácností a necelé dvě třetiny jich s námi spolupracovalo a zodpovědělo naše otázky," komentuje zájem obyvatel tiskový mluvčí Českého statistického úřadu Ladislav Pištora.

Co se týče sdílnosti českých domácností, lepší přístup k průzkumům prý mají na Moravě, nesdílní jsou naopak lidé z velkých měst. "Největší ochotu odpovídat jsme zaznamenali v Moravskoslezském kraji a na Vysočině. Hůře jsme jako už tradičně dopadli ve velkých městech, a to zejména v Praze, kde se průzkumu zúčastnila zhruba polovina oslovených domácností," posteskl si Pištora.

Jitka Hanžlová, Markéta Pešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme