Čtyři nové trasy a těžší kufry na palubě, plánuje změny ČSA

Zákazníky ČSA v příští letní letové sezoně čekají změny. Letadla budou přímo létat do islandského Keflaviku, Lisabonu, italské Verony a dánského Aarjusu. Společnost o tom informovala na tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSA, České aerolinky

ČSA, České aerolinky | Foto: CSA

Letadla Českých aerolinií budou v létě létat do 50 destinací ve 25 zemích. Na trase do Verony a Aarhusu plánuje společnost létat s vrtulovými letouny ATR72. Do Aarhusu plánují čtyři spojení týdně, a to v pondělí, ve čtvrtek, v pátek a v neděli. Do Verony budou létat také čtyřikrát týdně, v úterý, ve středu, ve čtvrtek a v sobotu.

De Keflaviku budou cestující létat proudovým Airbusem A319 dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek. Stejný typ letadla bude vozit cestující čtyřikrát týdně do Lisabonu, a to v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli.

ČSA reagují na zájem Arabů o české lázně, obnovují lety do Bejrútu a Rijádu

Číst článek

Počet nových destinací může podle ředitele obchodu ČSA Jána Tótha ještě vzrůst. Společnost také plánuje navýšit počet spojení do nynějších destinací. Nově by měla letadla každý den létat do Birminghamu. Jedno spojení týdně chce společnost přidat na linkách do Madridu, Nice nebo Oděsy. Obnovit také chtějí linku do španělského Bilbaa, Porta, Rijádu a Skopje.

Kromě příručního zavazadla jedno zavazadlo do 23 kilogramů zdarma

Podle Tótha plánuje společnost také změny v cenové politice. Od 1. prosince dopravce rozšíří nabídku nejlevnějších letenek v rámci balíčku Lite, který představuje přepravu s osmikilovým palubním zavazadlem zdarma. Ostatní služby je možné v rámci programu dokoupit. Tuto nabídku představily ČSA už loni, ale dala se využít pouze u sedmi destinací. Nyní ji společnost zavede v celé síti.

Standardní služby budou ČSA nabízet v balíčku Plus (nynější Standard), který kromě příručního zavazadla umožňuje bezplatnou přepravu jednoho zapsaného zavazadla do 23 kilogramů. Dále si cestující bude moci vybrat sedadlo a budou se mu započítávat míle do věrnostního programu. Cena letenky by měla být o 20 eur (544 korun) dražší než nejlacinější letenka v balíčku Lite.

Letoun ČSA musel neplánovaně přistát ve Frankfurtu kvůli podezření na technickou závadu

Číst článek

S bezplatným občerstvením v podobě lehkého snacku se v ekonomické třídě počítá až od verze Flexi. Ta umožňuje i bezplatně změnit datum odletu a přepravu dalšího velkého zavazadla, například golfových holí nebo lyží do hmotnosti 15 kilogramů. Proti verzi Plus by tento cenový program měl být dražší o 40 eur (1088 korun) za letenku.

ČSA hospodařily v prvním pololetí se ziskem

Zavedením nových cenových balíčků podle Tótha reagují ČSA na politiku nízkonákladových aerolinií. Zejména balíček Lite dopravce rozšíří proto, aby měly ČSA v internetových vyhledávačích konkurenční cenu proti nízkonákladovým dopravcům. Zejména na krátkých tratích po Evropě lidé preferují nízkou cenu, uvedl Tóth.

ČSA hospodařily v prvním pololetí se ziskem 72,4 milionu korun. Většinu ve firmě má korejská společnost Korean Air (44 procent). Travel Service drží v aeroliniích 34 procent, necelých 20 procent spravuje státní podnik Prisko a zbylých 2,26 procenta drží Česká pojišťovna. ČSA provozují flotilu 19 letadel. Ta sestává z jednoho dálkového letounu A 330, devíti A 329 a osmi vrtulových strojů ATR.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme