Czech Coal musí dodávat uhlí Elektrárnám Opatovice i příští rok, rozhodl soud

Dodávky tepla pro odběratele na východě Čech nejsou ohroženy. Společnost Czech Coal totiž bude dodávat uhlí do opatovické elektrárny i v příštím roce. Rozhodl o tom krajský soud v Ústí nad Labem. Obě společnosti vedou spor od letošního června a zatím se nedokázaly dohodnout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrárna Opatovice

Elektrárna Opatovice | Foto: Elektrárny Opatovice, a.s.

Rozhodnutí soudu dnes uvítal primátor Hradce Králové Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu. Zhruba 30 tisíc domácností z krajského města tak podle něj může zůstat v klidu.

„Pro elektrárnu to znamená, že příští rok by měla mít zajištěné uhlí z Czech Coal – to znamená to kvalitnější uhlí – a pro nás pro všechny, kteří bydlíme v okolí elektrárny, to znamenám, že pro příští rok nebude potřebné navýšení limitů pro imisní složky, zejména pro kysličník siřičitý,“ uvedl Zdeněk Fink.

Dodal, že kvůli zvýšení DPH a míry inflace je možné očekávat malé zdražením, ale rozhodně to bude v jednotkách, nikoli desítkách procent.

Ota Nehasil, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme