CzechInvest chce pomoci firmám proniknout na trh USA

Český technologický akcelerátor, tak se jmenuje program, o kterém se dnes bude mluvit v sídle agentury CzechInvest. Jeho cílem je zajistit peníze pro některé projekty technologických firem, nabídnout výsledky výzkumu do praxe nebo zrychlit průnik technologických firem na severoamerický trh.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CzechInvest

CzechInvest | Foto: CzechInvest

Zástupci agentury, soukromého sektoru, ale i ministerstva průmyslu a obchodu se v CzechInvestu sejdou, aby společně probrali program Český technologický akcelerátor.

„Zrovna u vyspělých a pokročilých technologií v oblasti IT, komunikace nebo biotechnologií je americký trh pro nás jak vývojově, tak potom odbytově špičkou. Je něčím, k čemu se chceme dlouhodobě přibližovat a umožnit českým začínajícím malým nebo středním firmám získat kontakty,“ řekl generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Dostat se na americký trh je podle něj poměrně velmi složité. Americký trh má totiž svá specifika, což je dáno náročností trhu, pokročilostí jeho vývoje a technologické vyspělosti země jako takové.

Veronika Malá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme