ŘSD objednalo nový úsek dálnice D11, stavět se začne na jaře a přijde na miliardu a půl

Nový úsek dálnice D11 mezi Smiřicemi a Jaroměří postaví firma Porr. Ve výběrovém řízení ji z osmi uchazečů vybralo Ředitelství silnic a dálnic. Sedm a půl kilometrů dlouhý úsek vybuduje za zhruba jednu a půl miliardy korun. Samotná stavba by mohla začít na jaře a první auta by po novém úseku dálnice mohla jet v roce 2021.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dokončovací práce na dálnici D11

Dokončovací práce na dálnici D11 | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Stavba byla připravena k zahájení už během letošního podzimu, přípravy ale zdržel rozklad hnutí Děti Země,“ uvedl pro ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Před týdnem došlo k podpisu smlouvy mezi ředitelstvím a zhotovitelem.

Po dálnici až do Hradce Králové. Silničáři po letech otevřeli nový úsek D11, omezení tím nemizí

Číst článek

Úsek dálnice patří mezi prioritní dopravní stavby a navazuje na trasu z Hradce Králové do Smiřic. Tu za dvě miliardy a 600 milionů korun postaví společnost Eurovia.

Dálnici D11 stát buduje už 39 let. Zatím můžou řidiči jezdit po téměř stokilometrovém úseku mezi Prahou a Hradcem Králové.

Zbylých přibližně 60 kilometrů má vést dál na Jaroměř a Trutnov až k polským hranicím. Tam se má napojit na polskou silnici S3.

Jakub Horáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme