Dálnice D47 by nemusela mít pokračování

Část dálnice D47 bude hotová o rok dřív, než se původně předpokládalo. V roce 2007 bude možné jezdit mezi Ostravou a Bohumínem, naopak zpoždění se očekává na posledním úseku u polské hranice. Nejistota panuje také v otázce napojení D47 na polskou dálnici A1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálniční bod

Dálniční bod | Foto: F. Tichý

Posledních sedm kilometrů dálnice za Bohumínem komplikuje ochrana některých živočichů a také odvolací procesy při územním řízení. Původní termín dokončení stavby - rok 2008 - se v těchto místech zřejmě o rok opozdí. Jestli ale bude na co navazovat, připustil náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek.

Jednání o napojení na polskou A1 je podle něj docela složité. "Problém polské strany je, že každý rok jezdí na ta jednání někdo jiný, protože se mění vlády, mění se ministři, mění se náměstci. Mám pocit, že tak jak se mění účastníci delegací, mění se i názory těch delegací. Není nic horšího než postavit silnici, která nevede nikam," řekl Kubínek.

Celkové náklady na osmdesát kilometrů dálnice se pohybují kolem 57 miliard korun. Jednání s polskou stranou se plánuje na úterý během konference Transport v Ostravě.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme