Dálnice D47 stále jen na papíře

Termín zahájení výstavby dálnice D 47, která povede z Lipníku nad Bečvou přes Ostravu na polskou hranici, není stále definitivní. Chybí totiž podpis smlouvy s jejím investorem - izraelskou společností Housing and Construction. Průtahy kritizuje jak ministerstvo dopravy, tak sdružení pro obnovu a rozvoj severní Moravy a Slezska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice

Náměstek ministra dopravy Karel Holl i přesto zdůraznil, že se nesmí otálet, protože čas znamená zdražování celé stavby: "Termín dokončení dálnice musí být šest let nebo spíš pět, protože ekonomicky ta stavba vůbec pak absolutně nevyjde."

Zbytečné průtahy kolem dálnice D47 kritizuje i prezident Sdružení pro obnovu a rozvoj severní Moravy a Slezska Václav Roubíček. Ostrava má totiž šanci stát se po dokončení dálnice součástí silničního tahu napříč celou Evropou: "Jestliže půjde přes náš kraj spojnice sever-jih - jako že půjde, protože Polsko už přistoupilo k těm dohodám - tak samozřejmě důležitost našeho regionu a jeho obliba pro investory podstatně stoupne. Já si myslím, že o té dálnici se především dlouho mluví na moje gusto, dlouho mluví a málo koná."

Polsko už oficiálně oznámilo, že urychlí výstavbu dálnice A 1, která bude navazovat právě na naši dálnici D 47. Obě dálnice by se měly spojit už v roce 2008.

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme