Dálnice D8 se letos v Českém středohoří stavět nebude

Dálnice D8 přes České středohoří se letos opět stavět nezačne. Investorovi, kterým je Ředitelství silnic a dálnic, totiž chybí několik povolení. Severočeši tak budou nejméně o rok déle čelit výraznému nárůstu dopravy, protože v prosinci letošního roku bude zprovozněna trasa z Ústí nad Labem až do Drážďan.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D8

Dálnice D8 | Foto: www.rsd.cz

Mezi Ústím a Lovosicemi budou řidiči jezdit přes obce, říká mluvčí ředitelství silnic a dálnic Jan Hoření. "Zátěž tam samozřejmě bude. Připravujeme dvě varianty, jedna povede po silnici 30 okolo Labe, druhá po staré osmičce a R63. Komplikace jsou dány tím, že dálnice vede přes chráněnou krajinnou oblast a jsou tam neustále tlaky ze strany ekologických sdružení. O stavební povolení budeme schopni žádat nejdříve až koncem roku," doplnil.

Konečný úsek dálnice D8 z Trmic ke státní hranici s Německem ovšem bude dokončen v termínu. Řidiči se po něm svezou už koncem roku, slibuje šéf Ředitelství silnic a dálnic Petr Laušman. Řekl, že postup výstavby je v souladu s harmonogramem ve všech jednotlivých objektech. Jsou technicky náročné, protože na trase je nejdelší tunel v Čechách a na dálnici je celá řada mostů.

"Nejsem už tak spokojen se stavem přípravy úseku přes České středohoří, kde je dnes jednoznačně jasné, že v letošním roce už asi nezačneme. Věřím tomu, až získáme potřebná dvě chybějící povolení, tak v příštím roce začneme," dodal. Po celé dálnici D8 z Prahy přes Ústí do Drážďan by se řidiči mohli svézt v roce 2009.

Vilém Janouš, Tomáš Medek, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme