Další klienti Globtour se vrátili domů

Zpátky do vlasti se vrátili další klienti zkrachovalé cestovní kanceláře Globtour. Odpoledne přijelo 70 turistů z Chorvatska, Černé Hory dvě osoby a ze Španělska čtyři. Jejich návrat zajišťuje Česká podnikatelská pojišťovna. Cestovní kancelář, která úpadek oznámila v pátek, má v několika zahraničních destinacích stále ještě asi stovku klientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Globtour zkrachoval

Globtour zkrachoval | Foto: Michal Krumphanzl

"Další návrat je plánován na 7.9. a tam je to Turecko, Tunis Mallorca a Itálie. Klienti cestovní kanceláře Globtour mají nyní 6 měsíců na to, aby svůj nárok na pojistnou událost nahlásili pojišťovně. Formulář naleznou na webové stránce pojišťovny nebo mohou navštívit kteroukoli pobočku ČPP, případně volat asistenční službu."

Cestovní kancelář Globtour oznámila v pátek, že je v platební neschopnosti a končí svou činnost. V zahraničí CK nechala podle dostupných informací 187 klientů.

Globtour Praha je jednou z největších CK v Česku. Podle odhadů analytické firmy Mag Consulting se řadí podle počtu prodaných zájezdů na začátek druhé desítky největších pořadatelů zájezdů do zahraničí.

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová, Ladislav Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme