Další návrh na konkurs ŽDB

Akciová společnost Nová huť, největší tuzemský producent oceli, se připojila k návrhu na konkurs akciové společnosti Železárny a drátovny Bohumín. Svůj podnět ostravská huť poslala na Krajský obchodní soud v Ostravě v pátek 13. října. Návrh na konkurs předtím podal další významný dodavatel hutních polotovarů pro ŽDB, skupina Třinecké železárny - Moravia Steel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ŽDB dluží Moravia Steel řádově stovky miliónů korun. Nová huť pohledává u ŽDB zhruba 98 miliónů korun. S oběma hutními dodavateli se nedávno zástupci ŽDB setkali s cílem přesvědčit je o stažení návrhů na konkurs. Nová huť a Třinecké železárny ale tuto nabídku neakceptovaly. Vedení ŽDB preferuje soudní vyrovnání, jehož návrh již zaslalo také na ostravský soud.

Vedle ocelářských podniků zatím podali návrhy na konkurs také menší věřitelé ŽDB. Od možnosti připojení se k těmto podnětům zatím neupustili ani odboráři bohumínského podniku, neboť jeho zaměstnanci dosud neobdrželi odměny na zotavenou, zakotvené v kolektivní smlouvě. Peníze měli pracovníci dostat do konce září a jejich nevyplacení mimo jiného znamená, že se vůči ŽDB stali věřiteli, kteří mohou podat návrh na konkurs.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme