Další peněžní dům nabízí bankomaty pro nevidomé

Dnes začne fungovat první bankomat Poštovní spořitelny pro nevidomé. Po České spořitelně půjde o druhou banku, která svým znevýhodněným klientům umožní vybírat peníze jinde než na přepážce nebo na poště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bankomat. Ilustrační foto.

Bankomat. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

První bankomat pro nevidomé začal fungovat v roce 1997 v Kanadě, v Česku to bylo v roce 2005. Mluvčí Poštovní spořitelny Denisa Salátková odmítla, že by je její banka zaváděla se zpožděním. Podle ní jsou tyto bankomaty ojedinělou záležitostí a málokterá banka tuto službu nabízí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí Poštovní spořitelny Denisa Salátková a prezident Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Josef Stiborský o bankomatech pro nevidomé

„Ve chvíli, kdy přijde nevidomý klient k bankomatu, postačí, aby připojil klasická sluchátka do speciálního konektoru a poté je naváděn hlasem,“ popsala službu Salátková a dodala, že je chráněna klasickým kombinovaným zabezpečením.

Prezident Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Josef Stiborský potvrdil, že se už setkal s bankomaty pro nevidomé u České spořitelny, u ČSOB zatím nikoli.

„Pro nás jsou nezbytná sluchátka, kterými se zprovozňuje hlasový průvodce.“ Vítáme každý krok, který zmírňuje dopad zrakového handicapu,“ zdůraznil Stiborský.

Milan Kopp, Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme