Další rána pro Venezuelu: Pirelli uzavírá na neurčito závod na výrobu pneumatik

Kvůli nedostatku surovin zastavuje italský výrobce pneumatik Pirelli výrobu ve Venezuele. Závod ve městě Guacara bude uzavřen v polovině června na neurčito, oznámila ve středu společnost podle serveru BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Caracas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Venezuelský prezident Nicolas Maduro

Venezuelský prezident Nicolas Maduro | Zdroj: Reuters

Výrobní linky venezuelské divize, která vznikla před 26 lety, se už jednou zastavily, přerušení výroby však trvalo jen dva týdny.

Vyhazov přes sms. Automobilka propustila zaměstnance továrny, kterou převzaly venezuelské úřady

Číst článek

Nedostatek surovin přiměl ke stejnému kroku také společnost Colgate-Palmolive, která počátkem týdne oznámila zastavení výroby tekutých prostředků na mytí nádobí. Americké aerolinky United Airlines vzhledem ke slabé poptávce ruší od 1. července lety na trase Houston - Caracas. A automobilka General Motors ohlásila rozhodnutí odejít z Venezuely před měsícem.

Venezuela se dlouhodobě potýká s hlubokou hospodářskou krizí, což vláda označuje za "ekonomickou válku", kterou proti ní vedou "američtí imperialisté a venezuelská oligarchie". Podle opozice však za zoufalý stav hospodářství může 18 let špatného hospodaření socialistických vlád a prezidentů Huga Cháveze a Nicoláse Madura.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme