Další žaloba na konkurzní správkyni Union banky

Konkurzní správkyně zkrachovalé Union banky Michaela Huserová čelí další žalobě. Tentokrát kvůli loňskému prodeji balíku neúvěrových pohledávek UB. ČTK to řekla advokátka Blanka Doležalová, která zastupuje nejmenovaného klienta a žalobu podala v minulých dnech u ostravského krajského soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Podle Doležalové Huserová zkrátila věřitele Union banky, protože pohledávky neprodala nejvyšší nabídce. Doležalové klient totiž prý nabídl vyšší cenu za dvě z balíku asi 60 pohledávek. Mluvčí Union Banky Ondřej Babický ale Radiožurnálu řekl, že správkyně konkurzní podstaty žádnou takovou oficiální nabídku na odkup pohledávek za vyšší cenu nedostala.

"Ta nabídka byla adresovaná třetímu subjektu - advokátní kanceláři a Union banka se o ní dozvěděla pouze zprostředkovaně. A navíc ta ´nabídka´ byla adresovaná a odeslaná až po ukončení výběrového řízení a až poté, co s prodejem pohledávek souhlasili věřitelé na věřitelském výboru a poté, co své souhlasné vyjádření stanovil i soud."

Konkurzní správkyně Huserová kvůli prodejům majetku čelí od loňského května žalobám, které na ni podala u Městského soudu v Praze firma G.E.N. Ta zpochybnila tendr na prodej bývalé pobočkové sítě banky. G.E.N. v něm neuspěl, přestože za 24 nemovitosti údajně nabídl více, než vítěz soutěže firma Aspana. Mluvčí banky Oldřich Babický ale už dříve odmítl, že by nabídka G.E.N. byla vyšší.

David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme