Daně bude možné platit od příštího roku online na portálu finanční správy

Od příštího roku můžou lidé zaplatit daně online. Finanční správa umožní u elektronického daňového přiznání jejich uhrazení přes platební bránu, informovala náměstkyně ministerstva financí Simona Hornochová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daňové přiznání

Daňové přiznání | Foto: Tomáš Adamec

„Kromě samotného vyplnění a podání by tam mělo existovat takzvané platební tlačítko, které by vás mělo na konci poslat rovnou na platební portál a měli byste být schopní zároveň zaplatit daň, kterou jste finančnímu úřadu přiznali,“ popsala fungování systému Hornochová.

„Je to v podstatě cesta ke zjednodušení všech administrativních povinností daňových subjektů, aby nemusel zvlášť vyplňovat, zvlášť posílat a zvlášť platit,“ dodala.

Náměstkyně zároveň uvedla, že na zhruba pěti finančních úřadech bude možné v rámci pilotního provozu od příštího roku zaplatit daň platební kartou. Změny by do budoucna měly přinést nižší náklady na provoz pokladen finančních úřadů, svoz hotovosti a snížit riziko přijetí padělků.

Martin Hromádka, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme