Poslední den na podání daňového přiznání. Finanční úřady prodlouží úřední hodiny

Toto úterý je poslední možnost podat v řádném termínu přiznání k dani z příjmů. Týká se všech fyzických osob, které nevyužívají služeb daňového poradce. I ti, za koho daňové přiznání podá poradce, o tom ale nejpozději v úterý musí finanční úřad informovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podání daňového přiznání na finančním úřadě. (Ilustrační snímek)

Podání daňového přiznání na finančním úřadě. (Ilustrační snímek) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Jak s informací, tak s přiznáním nemusí přijít osobně, mohou využít třeba elektronickou cestu. Na případný nápor jsou úřady připraveny.

„Stejně jako minulý týden, tak i dnes očekává finanční správa zvýšený zájem o odevzdávání daňových přiznání. Proto budou rozšířeny úřední hodiny finančních úřadů. A to od osmi až do 18 hodin. Doufáme, že bude provoz na úřadech plynulý a bez problémů,“ potvrdil Lukáš Heřtus z tiskového odboru Generálního finančního ředitelství.

Pokud odevzdání lidé v úterý nestihnout, nemusí se ještě obávat sankcí. „Daňový řád toleruje zpoždění odevzdání do pěti pracovních dnů po stanovené lhůtě. Kdo nepodá přiznání ani v této lhůtě, čeká ho sankce v podobě pokuty za opožděné podání. Výše případné pokuty je závislá na délce prodlení a na výši daně stanovené opožděně podaným přiznáním,“ připomíná posluchačům Radiožurnálu Heřtus.

Pokuta je minimálně 500 korun, ale může dosáhnout i 30 tisíc.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme