Poslední šance podat daňové přiznaní bez sankcí. V případě prodlení se pokuta počítá od dubna

Daňové přiznání k dani z příjmu za loňský rok je možné bez sankce podat do úterý. Lhůtu v souvislosti s dopady šíření koronaviru prodloužilo ministerstvo financí. Lhůta byla dříve stanovena na 1. července.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daňové přiznání

Daňové přiznání | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

Původně byl první termín pro podání daňového přiznání 1. dubna. Pro ty, kteří mají daňového poradce nebo povinný audit byl pak termín 1. července. Finanční správa uvedla, že se neposunul termín, ale fakticky se jen odpouští do daných termínů sankce. V případě, že poplatník podá daňové přiznání a zaplatí daň po 18. srpnu, tak mu správa vypočte pokutu už od 1. dubna.

Termín odevzdání přiznání daně z příjmů se blíží. Za jediný den zpoždění hrozí velké pokuty

Číst článek

„V případě podávání daňového přiznání a platbu daně k 18. srpnu 2020 neplatí pro úroky z prodlení takzvaná toleranční pětidenní lhůta platná při podávání přiznání a placení daně v zákonných lhůtách,“ uvedla manažerka daňového oddělení poradenské firmy BDO Lenka Froschová.

Již v rámci daňového přiznání za rok 2019 lze uplatnit očekávanou ztrátu, která bude vykázána v rámci daňového přiznání za následující zdaňovací období roku 2020, upozornil partner BDO Zenon Folwarczny. Pokud však tato ‚očekávaná‘ daňová ztráta nebude následně stanovena minimálně v deklarované očekávané výši, vznikne podle něj povinnost podat dodatečné daňové přiznání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme