Děčínští rejdaři dostanou od státu 17 miliónů odškodnění

Sedmnáctimiliónové odškodnění dostane od státu Československá plavba labská Děčín. Jde o nejvyšší částku z pětadvacetimiliónové dotace, kterou vláda vyčlenila na zmírnění následků loňského sucha. O náhrady škod požádalo přes dvacet plavebních společností a majitelů přístavů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lodě na kotvišti

lodě na kotvišti | Foto: Jan Rosenauer

Děčínské rejdařství dostává nejvíce peněz ze všech žadatelů právě proto, že následkem sucha utrpělo také nejvyšší ztráty. Ty kvůli zastavené nebo omezené plavbě přesáhly 100 miliónů korun, připomíná mluvčí firmy Miroslav Šefara. "Nebylo možné plout, anebo se plulo s omezenými ponory s poloprázdnými loděmi."

Nynější 17miliónová kompenzace státu sice československé plavbě labské způsobené škody zmírní, ale firma stejně už před několika týdny přistoupila k rozsáhlému propouštění zaměstnanců. "Týká se to 90 lidí lodních posádek."

Markéta Kaclová, Josef Suk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme