Deficit rozpočtu se zvedl nad 35 miliard

Deficit státního rozpočtu České republiky se za leden až říjen zvedl na 35 a půl miliardy z 22,65 miliardy korun. Výdaje přitom činily 541 miliardy a příjmy 506 miliard korun. Růst výdajů byl podle mluvčí ministerstva financí Jany Vargové způsoben zejména výplatou prostředků nad rámec schváleného ropočtu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

"Jde zejména o zákon o získání finančních prostředků na poskytnutí návratných finančních výpomocí ze státního rozpočtu a to na krytí výplaty náhrad ze zajišťovacího fondu družstevních záložen. Dále je to zákon na částečnou náhradu škod zemědělským subjektům postižených suchem a konečně je to zákon na úhradu ztráty konsolidační banky za rok 1999 a to ve výši 36, 1 miliardy korun. "

Růst výdajů byl podle mluvčí ministerstva financí Jany Vargové způsoben zejména výplatou kompenzací klientům zkrachovalých kampeliček, zemědělských dotací za sucho a úhradou ztráty Konsolidační banky. "Schválený rozpočet počítal se schodkem 48, 98 miliardy korun a po rozpočtových opatřeních k 30.6. letošního roku se jednalo o zvýšení výdajů o 11,8 miliardy korun, z toho kampeličky 6 miliard, sucho 4, 15 miliardy korun."

Markéta Kaclová, Bohumír Mazáč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme