Deficit státního rozpočtu bude podle viceguvernéra ČNB i po globální krizi

České republice hrozí deficit státního rozpočtu i po skončení krize, zdůraznil viceguvernér České národní banky Miroslav Singer. Svůj názor vysvětlil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viceguvernér České národní banky Miroslav Singer

Viceguvernér České národní banky Miroslav Singer | Foto: Marián Vojtek

"Problémem je, že dráha, na které jsme, bude generovat deficity i poté, co krize odezní. Podle našich výpočtů bude v roce 2001, kdy už by krize měla být za námi, deficit státního rozpočtu stále velmi blízko šesti procentům, nemění-li se něco podstatného. Jsme na cestě, která nevede do žádného hezkého místa."

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.

Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
Ministr financí Janota navrhne zvýšit daň z přidané hodnoty
Schodek rozpočtu na příští rok se může vyšplhat na 250 miliard
Výkonnost české ekonomiky rekordně klesla
Schodek státního rozpočtu se vyšplhal na 76 miliard korun
MF musí kvůli krizi připravit nové varianty státního rozpočtu na příští rok

Helena Šulcová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme