Dělníci z ArcellorMittalu se chystají demonstrovat

Situace v největší tuzemské huti se vyostřuje. Dělníci ostravského ArcellorMittalu se chystají demonstrovat přímo před hlavní bránou huti. Akci plánují na 7. prosince. Připojují se tak k celoevropské protestní akci zaměstnanců této nadnárodní korporace. Odborům se nelíbí rušení pracovních míst, omezování investic a zavírání výrobních zařízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava

Areál společnosti ArcelorMittal Ostrava | Foto: ArcelorMittal Ostrava

Jak Radiožurnálu potvrdil odborový předák Vítězslav Prak, ohroženo je třicet pracovních míst ve válcovně. Za dobrovolný odchod mají dělníci dostat vysoké odstupné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktorka Českého rozhlasu Andrea Čánová mluví o situaci ve firmě ArcellorMittal ve Večerním Radiožurnálu.mp3

„Momentálně nejsou zrovna zakázky v tom největším objemu, jaké občas bývají. Dneska si naši šéfové myslí, že některá pracovní místa mohou zrušit a když se ta krize nějak převalí, tak se naberou agenturní zaměstnanci, kteří jsou podstatně levnější než naši vlastní. Tak se to děje v naší firmě pořád, a proto také ten protest,“ vysvětlil Vítězslav Prak.

Mluvčí huti Věra Breiová potvrdila, že situace v ocelářství je složitá a firma samozřejmě musí reagovat. Za ArcellorMittal ale zatím žádná čísla ani případnou výši odstupného nechce sdělovat.

Andrea Brtníková, Michaela van Erne, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme