Delphi Packard ukončí příští rok výrobu v České Lípě

Českolipská společnost Delphi Packard překvapivě ohlásila ukončení své výroby v Česku v květnu 2011. Továrna na výrobu kabelových svazků do automobilů by se měla přestěhovat do Rumunska, kde jsou podle vedení společnosti příznivější podmínky a také levnější pracovní síla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protestní mítink zaměstnanců firmy Delphi Packard

protestní mítink zaměstnanců firmy Delphi Packard | Zdroj: ČTK

V České Lípě tak přijde o práci dalších 1400 lidí, řekl Radiožurnálu předseda podnikových odborářů Ladislav Bělohlav:

„Náš návrh byl, že se (odstupné) bude pohybovat od 10násobku do 24násobku podle odpracovaných let, a firma nám nabídla 1,5násobek až 4,5násobek. Firma chtěla, aby do firmy přednostně šli rodinní příslušníci, a teďka celé rodiny přijdou o práci,“ stěžuje si Ladislav Bělohlav.

Starostka Hana Moudrá si myslí, že za ukončením výroby společnosti Delphi Packard v České Lípě je možná i selhání podnikového managementu: „Měli více usilovat o zakázky.“

Situace je o to horší, že v regionu je stále mezera po krachu novoborského sklárny Crystalex. Bez práce je na Českolipsku více než 6 500 tisíce lidí; míra nezaměstnanost ke konci července přesahovala 11 procent.

Eva Malá, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme