Delta Air Lines se dohodly na fúzi s Northwest Airlines Corp.

Největší leteckou společností na světě budou ode dneška Delta Air Lines. S firmou Northwest Airlines se dohodly na fúzi. Spojení bude provedeno výměnou akcií v hodnotě víc než tři miliardy dolarů, to je asi 47 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo Delta Airlines

letadlo Delta Airlines | Foto: Flughafen Stuttgart

Delta i Northwest jsou stejně jako České aerolinie členem letecké aliance SkyTeam. Nové aerolinky budou létat pod praporem Delty. Spojení jim umožní zlepšit výkonnost, snížit náklady, omezit kapacitu, zvýšit ceny a hlavně - lépe se vyrovnat s rostoucími cenami pohonných hmot.

Také posílí jejich konkurenční pozici na mezinárodním poli. Nově se teď mluví o fúzi mezi americkými společnostmi United a Continental.

Delta Air Lines Inc. je nejvýznamnější společnost v mezinárodní letecké alianci SkyTeam, která sídlí na největším dopravním letišti světa - v Atlantě. Síť linek společnosti Delta Air Lines čítá 287 destinací ve 47 zemích. Sídlo společnosti Northwest Airlines Corp. je v americkém Minneapolis. Hlavními přestupními body jsou Minneapolis, Detroit, Memphis, Amsterdam a Tokio. Společnost létá do 229 destinací v 21 zemích světa.

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme