Delta Airlines zřejmě požádá o ochranu před věřiteli

Americká letecká společnost Delta Airlines má vážné finanční problémy. Nejsilnější člen Skyteamu, do kterého patří také České aerolinie, požádá podle deníků New York Times a Washington Post možná už tento týden o ochranu před věřiteli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo Delta Airlines

letadlo Delta Airlines | Foto: Flughafen Stuttgart

Delta Airlines, alianční partner ČSA, si nevede dobře už delší dobu. Třetí největší letecká společnost ve Spojených státech se o možnosti vyhlášení úpadků radí s právníky a konzultanty. Vyhlášení konkurzu může zbrzdit jen případná ochota odborově organizovaných pilotů, na jejichž odměnách chce společnosti ušetřit až miliardu dolarů.

Pokud Delta Airlines vyhlásí úpadek, budou pod ochranou před věřiteli všechny tři hlavní americké letecké společnosti najednou. Pro pravidelné cestující Skyteamu má ale Delta Airlines dobrou zprávu, nalétané míle bude nadále respektovat při žádostech o slevy.

Miroslav Konvalina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme