Desítky cestovních kanceláří zřejmě skončí

Ministerstvo pro místní rozvoj navrhlo odebrat nebo pozastavit živnostenská oprávnění u 72 cestovních kanceláří. Důvod? Nejsou pojištěny proti krachu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plážový vojelbal

plážový vojelbal | Foto: František Lutonský

Analytik Jaromír Beránek ale předpovídá, že kanceláří zanikne letos až 150: "Já bych neřekl, že to jsou krachy v pravém slova smyslu. Ale většina z nich řádně ukončí svou činnost a vyrovná se svými zákazníky a nezůstane jim nic dlužná," řekl Beránek.

Připomněl, že letošní sezóna byla velmi specifická, poznamenaná válkou v Iráku i nemocí SARS. Kvůli tomu začal později prodej zájezdů a velmi brzy skončil. Navcř řada cestovek zrušila zájezdy na konci září či počátku října, a to i s leteckou dopravou.

Na cenách zájezdů by se zmenšení počtu cestovních kanceláří zřejmě nemělo projevit, stále totiž bude silná konkurence. Po vstupu země do Evropské unie se na tuzemský trh navíc chystají zahraniční organizátoři zájezdů.

Milan Kopp, Štěpánka Čechová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme