Deutsche Bank i přes očekávání zvýšila svůj čistý zisk

Čistý zisk Deutsche Bank se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 9 procent. Největší německá banka a jeden z největších finančních ústavů v Evropě se tak vzepřela předpovědím, podle kterých se měla kvůli dluhové krizi zuřící na jihu Evropy dočkat pomalejšího růstu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze v trezoru

Peníze v trezoru | Foto: Free Stock Photos

Podobně se i přes problémy Řecka a dalších předlužených zemí v období od dubna do června dařilo i dalším evropským společnostem, které už v průběhu rozbíhající výsledkové sezóny nahlásily svá čísla. A to včera dotlačilo evropské akcie na úroveň pětitýdenního maxima.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o budoucnosti evropských bank mluvil na Rádiu Česko analytik společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka.

Analytik společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka si ale nemyslí, že by šlo o nějaký dlouhodobý trend. Je proto v dlouhodobých pozitivních předpovědích spíše zdrženlivý:

„Já bych zatím tak úplně nejásal. Výsledky bank jsou zatím velice solidní, ale stále existuje mnoho otazníků. Například Deutsche Bank si výrazně pomohla nižšími než očekávanými opravnými položkami ke špatným úvěrům. Vzhledem k tomu, že banky mají v tomto směru volnou ruku a čísla se kvartál co kvartál mohou značně lišit, tak to ještě nemusí být známka lepšího trendu.“

Roman Chlupatý, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme