Deutsche Bank prodá svou polskou banku, tvrdí Reuters

Německá bankovní skupina Deutsche Bank má v úmyslu prodat své aktivity v Polsku, v čele se svou dceřinou společností Deutsche Bank Polska. Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje z bankovních kruhů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deutsche Bank

Deutsche Bank | Foto: flickr.com, CC BY-SA 2.0, Metropolico.org

Pro největší německou banku jde o součást restrukturalizace, v jejímž rámci společnost pod vedením svého šéfa Johna Cryana zjednodušuje strukturu a odprodává vedlejší aktiva, aby si uvolnila kapitál pro naléhavější potřeby.

Prodej finančního ústavu Deutsche Bank Polska by rovněž znamenal další odchod zahraniční banky z Polska. Tamní konzervativní vláda tento trend podporuje, protože usiluje o zvýšení domácího vlastnického zastoupení v polském bankovnictví.

Pokuta pro Deutsche bank ohrožuje globální finanční stabilitu, obává se šéf euroskupiny

Číst článek

Jeden ze zdrojů sdělil, že Deutsche Bank Polska je na prodej, druhý zdroj to potvrdil. Deutsche Bank zprávu komentovat odmítla. Deutsche Bank Polska s bilanční sumou 38 miliard zlotých (237 miliard Kč) je jedenáctou největší úvěrovou institucí v Polsku.

Americká GE Money se v rámci své restrukturalizace letos dohodla na prodeji své polské banky firmě Alior ze skupiny největší polské pojišťovny PZU. Své polské aktivity prodává i rakouská Raiffeisen a italská UniCredit, hlavními uchazeči jsou státem ovládané instituce, jako je PZU a polská bankovní jednička PKO.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme