DHL vybuduje v Praze operační centrum za miliardy

Do Prahy míří několikamiliardová investice. Nadnárodní expresní a logistická firma DHL chce v hlavním městě vybudovat počítačové operační centrum pro Evropu. V první fázi tak vytvoří více než 500 pracovních míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

DHL

DHL | Foto: DHL

Radiožurnálu to potvrdila mluvčí vládní agentury Czechinvest Jana Víšková. "O umístění tohoto projektu jednala agentura Czechinvest se společností DHL osm měsíců. Celkovou výši investice si zatím investor nepřeje zveřejňovat, nicméně již dnes je jasné, že se bude pohybovat v řádu miliard korun," řekla.

Podle Víšková je na projektu DHL je vidět, že Česká republika může konkurovat dosavadním evropským centrům strategických služeb, jako je Velká Británie, Irsko a Holandsko. "Získání investice DHL je tím nejlepším důkazem, že Česká republika má ze států přistupujících k Evropské unii největší šanci stát se v této oblasti novým evropským centrem," dodala mluvčí.

Kurýrní a logistická firma DHL je největší logistickou společností na světě. Prostřednictvím svých sesterských společností a agentů operuje ve 228 zemích, kde pro ni pracuje téměř 170.000 zaměstnanců.

Na československý trh vstoupila DHL prostřednictvím místního přepravce v roce 1986 jako první expresní služba. Vlastní pobočku založila v Praze v roce 1991 a dnes zaměstnává přes 1700 pracovníků.

Martin Hromádka, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme