Německý řetězec Aldi otevírá první obchod v Číně, chce jich tam mít až 100

Německý diskontní řetězec Aldi otevře svůj první kamenný obchod v Číně. V příštím týdnu zahájí provoz supermarket v Šanghaji a očekává se, že další bude následovat v blízké budoucnosti, uvedl německý list Lebensmittel Zeitung. Čínský trh čítá nejvíce potenciálních zákazníků na světě.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý diskontní řetězec Aldi (ilustrační foto)

Německý diskontní řetězec Aldi (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

V první fázi Aldi plánuje spustit v Číně nejméně deset obchodů, v následujících letech má následovat dalších 50 až 100.

„Je to další krok v závodě mezi Aldi a Lidlem po celém světě,“ řekl ekonom Matthias Queck z firmy LZ Retailytics německé tiskové agentuře DPA. S obchody v Austrálii a ve Spojených státech má Aldi náskok. Na australském trhu je Aldi 17 let a první obchod v USA otevřel už v roce 1976. Lidl vstoupil na americký trh před dvěma lety.

Lidl v tržbách poskočil na druhé místo za Kaufland. V minulém finančním roce utržil o 27 procent víc

Číst článek

Na čínském trhu čítajícím nejvíce potenciálních zákazníků na světě zahájila společnost Aldi v roce 2017 internetový prodej. Čínské zákazníky Aldi zásobuje prostřednictvím australských dodavatelů na online platformě Tmall Global, kterou provozuje čínský internetový prodejce Alibaba.

V prvním kamenném obchodu v Šanghaji nabídne svůj běžný sortiment, který bude dovážet z Evropy, a doplní ho velkým pultem s čerstvými rybami.

Řetězec supermarketů založili v roce 1946 bratři Karl a Theo Albrechtovi. V roce 1960 se společnost rozdělila na Aldi Nörd se sídlem v Essenu a Aldi Süd se sídlem v Mülheimu. Obě pobočky mají více než 10 000 prodejen ve 20 zemích, uvedla na svém webu německá rozhlasová a televizní stanice Deutsche Welle.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme