Tchibo, Bridgestone a brzy i Mattel. V Česku přibývají distribuční centra velkých firem

Česká republika je Ježíškem Evropy, píšou Hospodářské noviny. Narážejí na to, že je v zemi už několik distribučních center velkých zahraničních firem a další vznikají. Třeba u Chebu staví Mattel - největší světový výrobce hraček. Zboží bude z Čech dodávat do Německa a dalších zemí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amazon působí také po celé Evropě, kde provozuje více než stovku korporátních, distribučních, prodejních i zákaznických center.

Distribuční centrum v České republice má také největší internetový obchod na světě, americký Amazon. (ilustrační foto) | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Právě o západ Čech mají velké firmy podle listu zájem. Dálnice je od německých hranic kousek. K tomu navíc Česko nabízí kvalifikovanou pracovní sílu, která zároveň bere na rozdíl od západních zemí nízké mzdy.

Čeští obchodníci se snadno dostanou k zákazníkům v celé Evropě. Amazon jim otevře tržiště

Číst článek

A Mattel není jediná mezinárodní společnost, která na to slyší. Nedaleko ní už druhým rokem funguje sklad firmy Tchibo. U Tachova pak stojí hala největšího výrobce pneumatik Bridgestone.

Velká konkurence mezi firmami společnosti nutí k tomu, aby odměny navyšovaly. O pracovníky se přetahují jednak mezi sebou, navíc se snaží nalákat lidi, kteří kvůli vyššímu výdělku raději pracují za hranicemi.

Mzdy rostou kvůli přetahování o skladníky i v Praze. Letos přidal svým zaměstnancům například Amazon, který v Praze provozuje největší sklad v zemi.

Daniel Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme