Drogerie DM stahuje z prodejen kojenecký příkrm. Našla v něm zbytky čisticího prostředku

Společnost DM-drogerie markt preventivně stahuje z trhu kojenecký příkrm Babylove s jahodami, malinami a jablky. Ve výrobku s minimální trvanlivostí do 5. července 2019 našla při vlastních kontrolách zbytky čisticího prostředku s obsahem chloru. Firma to v úterý oznámila v tiskové zprávě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kojenecký příkrm Babylove, který DM stahuje z trhu

Kojenecký příkrm Babylove, který DM stahuje z trhu | Zdroj: DM-drogerie markt

Firma z trhu stahuje bio ovocný příkrm s hmotností 190 gramů, který je určen pro děti od ukončeného čtvrtého měsíce věku. Datum trvanlivosti je podle firmy uvedeno na boční straně víčka. Lidé mohou výrobek vrátit v prodejnách DM, peníze dostanou zpět.

„Chlorát se mohl do příkrmů dostat v důsledku použití chlorované vody během zpracování surovin, případně při dezinfikování přístrojů používaných při zpracování surovin,“ uvedla firma. Zvýšený příjem chlorátu v jediném dni může u lidí vést k omezení schopnosti krve vázat kyslík a může bránit příjmu jódu.

Koncem prosince firma oznámila, že z trhu preventivně stahuje jednu výrobní šarži ovocného příkrmu s vločkami Babylove pro děti od šesti měsíců, protože do výrobku se mohly dostat malé částečky gumy. Šlo o šarži 20624874 s minimálním datem trvanlivosti 13. října 2019.

Společnost DM-drogerie markt zahájila činnost v Česku v roce 1992 jako dceřiná firma stejnojmenné rakouské společnosti. O rok později otevřela první prodejnu v Českých Budějovicích, nyní má v Česku 224 obchodů. Ve firmě pracuje víc než 2800 lidí, ve finančním roce 2016/2017 tržby drogistického řetězce dm stouply o osm procent na 7,13 miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme